czwartek, 29 marca 2012

Filet z kurczaka na słodko

Kiedy brakuje nam czasu , a jesteśmy głodni , pokuśmy się o to właśnie danie obiadowe :) Szybko je przyrządzimy.


Składniki:

  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • puszka ananasa
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Filet umyć , pokroić niezbyt drobno 
  2. Sok z ananasa odlać do miseczki, ananasa zachować
  3. Pokrojonego kurczaka przełożyć do miseczki z sokiem z ananasa - pozostawić na 15 -20 min
  4. Na talerz wsypać mąkę ziemniaczaną i obtaczać w nim wymoczone mięso
  5. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kurczaka , podlać pozostawionym sokiem ananasowym
  6. Dodać soli i pieprzu - zamieszać
  7. Filet można podawać z wcześniej ugotowanym ryżem 
  8. Użyte produkty do tego dania przygotowuje się bardzo szybko , dlatego gdy zależy nam na szybkim obiedzie  warto sobie  go zrobić :) 
Podczas gdy kurczak leży w sosie trzeba wstawić do gotowania  ryż. I to najlepiej w dużej ilości wody , wówczas nie przypali się i szybko ugotuje.







1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...