poniedziałek, 5 marca 2012

Śledzie z chrzanem



Składniki:
  • 4-5 płatów śledziowych
  • 2-3 cebule
  • 2 nieduże jabłka- raczej kwaśne
  • śmietana  2-3 łyżki
  • sok z cytryny, pieprz mielony
  • 2-3 łyżki utartego chrzanu
Przygotowanie:

  1. Wymoczone w wodzie płaty śledziowe kroimy w dowolne dzwonka, kropimy sokiem z cytryny-osączamy
  2. Śmietanę mieszamy z utartym chrzanem, sokiem z cytryny i utartym jabłkiem
  3. Pokrojoną cebulę dodajemy do całości, doprawiamy pieprzem i mieszamy
  4. Dzwonka śledzi rozkładamy na półmisku, a na nich sporą ilość masy chrzanowo-jabłkowo-cebulowej
  5. Dekorujemy według uznania.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...