Składniki:
- 1 marchew- mała
- seler mały
- 1 czerwona papryka
- 3 ziemniaki
- 2 - 3 główki czosnku , jeśli lubimy smak czosnku to nie żałujmy go sobie
- 5- 10 dag żółtego sera
- sól, pieprz, cząber., ziarenka czarnuszki , natka pietruszki
Przygotowanie:
- Obraną marchew i ziemniaki oraz seler kroimy w kostkę
- W garnku przygotowujemy wywar z rosołu (może być z kostki )- wkładamy warzywa
- Gotujemy ok. 15 min. ,dodajemy pokrojoną drobno paprykę oraz czosnek ( 1- 2 główki) pokrojony drobno w plasterki
- Jedną główkę czosnku rozdzielamy na ząbki i tak wrzucamy do zupy
- Dodajemy sól, pieprz ziarnisty i gotujemy tak długo , aż warzywa będą miękkie
- Doprawiamy majerankiem , cząbrem i czarnuszką
- Już na talerzu dodajemy starty ser
- Natka pietruszki to już finisz - dodana dla ozdoby i zdrowia !
ooooo brzmi bardzo interesująco, tym bardziej, ze rodzinka lubi lubi czosnek.
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę uczynić.
SUPER! Moja rodzinka również uwielbia czosnek!
UsuńPozdrawiam :)