piątek, 2 marca 2012

Zupa koperkowa





  • Składniki: 
  • Spory pęczek koperku,łyzka masła i oleju
  • 1 łyzka mąki sól,pieprz 
  • sok z cytryny
  • niecała kostka rosołowa
  • odrobina startej marchewki 
Przygotowanie:

Do garnaka wlac około   500 -700 ml. wody, gotować
Pokroic drobno koperek
  1. Wlac na patelnię olej i masło.
  2. Rozpuścic i dołożyc mąke
  3. Wsypac do tego koperek 
  4. Mieszac intensywnie, by nie przypalić , ale połączyć ( tak też robi się zasmażke do zup)
  5. Gdy wszystko się już połączy (trwa to chwilę) przełożyc wszystko do gotującej wody
  6. Dobrze jeszcze raz zamieszać ,pogotowac 
  7. Dodac soli do smaku, pieprzu i odrobine soku z cytryny.
  8. Jeszcze kostka rosołowa i zupa gotowa!
  9. Zupę można podawać z ugotowanym jajkiem pokrojonym na ćwiartki :)
To chyba jest najszybsza zupa świata...Ulubiona mojej córki:)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...