Naleśniki smażymy według przepisu zamieszczonego przy naleśnikach z białym serem.
Składniki na farsz :
- 20 - 30 dag szpinaku - mój był zamrożony
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 10 dag serka topionego o smaku śmietankowym
- sól , pieprz ,olej
Przygotowanie ;
- Usmażyć naleśniki ( tego farszu powinno starczyć na 8 naleśników i tyle naleśników usmażmy )
- Szpinak rozmroziłam na patelni , często mieszając
- Obrany czosnek przecisnęłam i dodałam do szpinaku
- Wszystko wymieszałam i dodałam sól i pieprz oraz 2- 3 łyzki oleju
- Teraz dodałam pokrojony na kawałki serek topiony , jeszcze raz wymieszałam tak by wszystko połączyło się , a serek rozpuścił
- Otrzymaną masą szpinakową posmarowałam naleśniki i każdy zawinęłam
- Były dobre bez obsmażania
Tę wersję masy szpinakowej podpowiedziała mi koleżanka mojej córki -Ewa.
Ewo , jeśli nie zapamiętałam wszystkiego co zapamiętać powinnam , to przy okazji skład poprawimy , ale i tak naleśniki były smaczne. Pozdrawiam !
....jest jeszcze poprawka po komentarzu Ewy. Każdy naleśnik posmarowany farszem szpinakowym posypujemy startym żółtym serem i dopiero zawijamy. Wtedy dobrze byłoby naleśniki obsmażyć .
Dziękuje za podpowiedź :)
....jest jeszcze poprawka po komentarzu Ewy. Każdy naleśnik posmarowany farszem szpinakowym posypujemy startym żółtym serem i dopiero zawijamy. Wtedy dobrze byłoby naleśniki obsmażyć .
Dziękuje za podpowiedź :)
Nadziane naleśniki to bardzo smakowita propozycja;)
OdpowiedzUsuńA i owszem , a ta propozycja wydaje mi się ,iż jest bardzo prosta :)
UsuńPozdrawiam.
Polecam dorzucić trochę tarkowanego sera na każdy posmarowany masą placuszek, z tym że wymagają one wtedy ponownego usmażenia. Ale myślę, że to żaden problem :D
OdpowiedzUsuńŚciskam i całuję! Ewa
Ok , tak następnym razem zrobię . Dziękuje za podpowiedź :)Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za wyniki matury :)
Usuń