poniedziałek, 29 czerwca 2015

Kasza kuskus z miętą i papryką

Składniki :

  • 1/2 szklanki kaszy
  • strąk ostrej papryczki
  • 5 gałązek mięty
  • sól, masło


Przygotowanie :
  1. Umyte i osuszone listki mięty i papryczkę wrzucamy do miksera, blendujemy
  2. Odmierzamy kaszę, zalewamy ją w garnuszku szklanką wrzątku z łyżką masła i szczyptą soli- przykrywamy pokrywką
  3. Po 5 min, kasza gotowa, łączymy ją z miętą i papryką- mieszamy łyżką.
  To może być szybkie, proste śniadanie lub kolacja również...

22 komentarze:

  1. Zestawienie kuskus z miętą mam już opanowane, jest świetne:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Kuskus z papryką jest naprawdę genialny;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo apetycznie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Goście za drzwiami, kuskus w dłoń!!!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł na obiadek a i na kolację też można sobie śmiało zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale wspaniała propozycja. Z miętą jeszcze nie jadłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. pyyycha:) uwielbiam takie dania:)
    wakacyjne pozdrowienia

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo lubię takie połączenie z kus kusem, jednak dla mnie jest jednak trochę za "suche", nawet zdarzyło się tak, że dodałam majonez i też było dobre :)

    http://oceniamyprodukty.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam w lecie schłodzoną sałatkę z kuskusa, zawsze zabieram ją ze sobą nad wodę, właśnie dlatego, że szybko się ją robi, jest lekka i sycąca. Ja zawsze dodaję łyżkę lub dwie oliwy z oliwek do kaszy, ale z masłem też spróbuję. ;)
    Dziękuję za wizytę na moim blogu! :) Serdeczne pozdrowienia z Monachium!
    Kasia Prezydentowa

    OdpowiedzUsuń
  10. Lekko i orzeźwiająco, wspaniałe danie na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawe połączenie, jestem bardzo zaintrygowana smakiem tej potrawy.

    OdpowiedzUsuń
  12. U nas w domu kuskus jest popularny, ale z miętą jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  13. bardzo ciekawe połączenie smakowe

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja bardzo lubię taką sałatkę a la tabbouleh, ale teraz najczęściej robię ją z kaszą jęczmienną na sypko.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...