Składniki :
- batat
- fasola
- filet z kurczaka
- olej lub masło do smażenia
- ulubione zioła do kurczaka
- sos chili tajski
Przygotowanie :
- Fasolę i batat ugotować
- Filet z kurczaka lekko oprószyć ulubionymi ziołami i usmażyć na oleju lub maśle klarowanym
- Przed podaniem mięso polałam sosem tajskim słodko-kwaśnym chili /vifon/
Takie danie "powędrowało " ze mną w plener :)
Jak dla mnie filet zyskał nowy smak.
Jak dla mnie filet zyskał nowy smak.
Oj lubię takie mięsko :)
OdpowiedzUsuńNiby jeden prosty składnik więcej a danie nabiera nowego wyrazu, też lubię takie eksperymenciki :)
OdpowiedzUsuńKurczak musiał smakować cudownie w towarzystwie batata i fasoli.;)
OdpowiedzUsuńAle pychotka:)
OdpowiedzUsuńmiłego piatku!!!
Filet z kurczaka to zawsze ekspresowe danie. Rozglądnę się w markecie za tym sosem. Pozdrawiam !!!
OdpowiedzUsuńSuper propozycja na obiad, tylko zamiast smażyć, kurczaka zrobię w parowarze. :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie! :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię ten sos :)
OdpowiedzUsuń