- 50-70 dag fileta z indyka
- 2 małe jajka
- kasza manna lub bułka tarta
- około 8 średnich pieczarek
- mała cebula
- sól, pieprz czarny mielony, kilka kropel maggi
Przygotowanie :
- Do zmielonego mięsa dodałam drobno pokrojone pieczarki i cebulę, jajka, kaszę, sól, pieprz mielony i maggi, dokładnie połączyłam składniki i pozostawiłam mięso na chwilę by smaki się połączyły
- Moje mięso było dość luźne, dlatego nabierałam je dużą łyżką, przekładałam ostrożnie na mokrą dłoń i po lekkim zaokrągleniu kształtów wrzucałam na wrzącą wodę
- Do wody dołożyłam liść laurowy, kilka ziaren pieprzu i sól
- Gotowałam około 5 min.
Do takich pulpetów można zrobić szybki sos pomidorowy.
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.
Miłego dnia!
Mój syn gdy był mały mówił....mama zrób bombki :D
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Mniam.
OdpowiedzUsuńLubię takie mięsko :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam mięsa z indyka ;)
OdpowiedzUsuńLubię takie pulpety, właśnie z sosem pomidorowym...pozdrawiam serdecznie...
OdpowiedzUsuńChętnie wypróbuję tej wersji :)
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńPrzepyszna propozycja:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Dietetycznie i smakowicie :)
OdpowiedzUsuńNo to zamawiam u żony według Twojego przepisu.
OdpowiedzUsuńWspaniałe pulpety. Pycha
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie. Na pewno wykorzystam przepis:):):):)
OdpowiedzUsuńpulpecikami nigdy nie pogardzę :)
OdpowiedzUsuńPulpetów jadłem dużo w trakcie mojej diety. Pycha! :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie! :)
OdpowiedzUsuńzamiast maggi dodawaj liście świeżego lubczyku. Ten sam smak, a ile zdrowiej :-) Ja mam jedną doniczkę na parapecie i starcza na okrągły rok :D
OdpowiedzUsuńweronikarudnicka.pl
Bardzo fajny przepis ;))
OdpowiedzUsuń