Składniki :
- około 1 kg karkówki wieprzowej
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 5 ząbków czosnku
- keczup 500 g
- świeży tymianek
- kilka pieczarek
Przygotowanie :
- Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, mięso umyć i pokroić w plastry
- Mięso posypać lekko pieprzem, solą
- Cebulę, obraną marchew i umyte pieczarki pokroić w plastry, marchew można w cienkie słupki
- W żaroodpornym naczyniu układać mięso, a pomiędzy nie wkładać warzywa, włożyć również ząbki czosnku, posypać tymiankiem
- Całość zalać keczupem, przykryć pokrywką
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na około 1 i 1/2 godziny
Tak przygotowane mięso jest dobrą propozycją na świąteczny stół. Mięso robi się prawie samo :)
A o to przecież chodzi, by zbytnio się nie narobić, a efekt był zadawalający, czytaj - smaczny.
By mięso przeszło smakami lepiej przygotować je na noc, a na drugi dzień piec.
przepis stąd
Wspaniała i prosta potrawa, chętnie skorzystam- dziękuję!
OdpowiedzUsuńTeż czasem taki robię;) Mąż bardzo lubi!
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ten karczek :)
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco. Szkoda, że nie da się tutaj spróbować Twojej potrawy.
OdpowiedzUsuńA wypróbuję Uleńko - pysznie wygląda ale po świętach - buziole ślę Marii
OdpowiedzUsuńKurczaka mogłabym jeść i jeść. Mniam.
OdpowiedzUsuńPyszny karczek, wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńooo! coś dla nas :D Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńtakie jednogarnkowe wymiatacze to ja uwielbiam :) pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńobiad, który robi się praktycznie sam i do tego dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Ja uwielbiam takie potrawy!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
Pyszny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńNiesamowite połączenie składników - warto wypróbować!
OdpowiedzUsuńNo no, takiego jeszcze nie próbowałem :D
OdpowiedzUsuńJakie proste, szybkie i na pewno smaczne danie. Myślę, że można zastąpić karkówkę i innym mięsem. Super, dzięki za podpowiedź.
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten sposób przygotowywania karkówki, choć nigdy nie robiłam z pieczarkami. Muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńDziękuję za wspaniały przepis. To coś dla mnie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńwww.kasinyswiat.blogspot.com