Składniki :
- 40 dag sznycli z fileta z piersi indyczej
- 2 jajka
- sok z cytryny
- bułka tarta
- olej do smażenia
- carry, sól, pieprz
Przygotowanie :
- Mięso pokroić w plastry, a te w cienki paski
- Oprószyć je przyprawami, włożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny, chwilę potrzymać
- Jajko roztrzepać widelcem, maczać mięsne frytki w jajku, obtaczać w bułce tartej
- Smażyć na oleju na złoty kolor, podawać z ryżem, u mnie jeszcze z brokułem.
Pierwsze widzę takie danie :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł!
OdpowiedzUsuńAle się zrobiłam głodna:)
OdpowiedzUsuńpycha!
pozdrawiam
Ula... Zlituj się, jest 22:19, a moje ślinianki szaleją... Serdeczności przesyłam :)
OdpowiedzUsuńSą pyszne, często je robię, ale bez carry, więc muszę spróbować.
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie :) zjadłabym, uwielbiam curry :)
OdpowiedzUsuńCiekawe danie, warte wypróbowania
OdpowiedzUsuńTakie frytki to można jeść :)
OdpowiedzUsuńwow, pierwsze słyszę, ale wyglądają smakowicie, szkoda, że mam uczulenie na curry ;(
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSkopiowałam przepis i zrobię tą potrawę, bo sądzę, że to jest pyszne. :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na przygotowanie indyka w oryginalny sposób :)
OdpowiedzUsuńWow, zjadłbym wszystkie :D
OdpowiedzUsuńRobiłam z kurczaka. Muszę stwierdzić, że sok z cytryny dodaje smaku mięsu drobiowemu. Lubię też curry, więc mnie ta wersja bardzo smakuje. Pozdrawiam M
OdpowiedzUsuńZ curry bardzo lubię. To cudowna przyprawa, dodaje orientalnego smaku. Cytryny nie próbowałam dodawać do mięsa, muszę spróbować, zapewne doda jakiejś tajemniczej nutki indykowi:) Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńYum!
OdpowiedzUsuńpyszny sposób na kurczaka :)
OdpowiedzUsuń