sobota, 19 marca 2016

Jajka faszerowane makrelą wędzoną


             Tak podane jajka zawsze będę nam smakować, nie tylko w okresie Świąt    
   
                               Wielkanocnych :)

         
       

Składniki :


  • jajka gotowane
  • makrela wędzona
  • majonez
  • szczypiorek


Przygotowanie :


  1. Jajka ugotować, obrać, wyjąć delikatnie żółtka
  2. Makrelę obrać z ości i skóry
  3. Rybę i żółtka włożyć do blendera z łyżką majonezu, ewentualnie dodać szczyptę pieprzu - miksować
  4. Dodać pokrojony drobno szczypiorek, wymieszać
  5. Napełniać jajka pozbawione żółtek, dekorować.
                             Makrelę możemy zastąpić łososiem.

15 komentarzy:

  1. Kolejny bardzo fajny sposób na podanie jajek:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam faszerowane jajka, pod każdą osłoną. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O tak, coś dla mnie :D Śliczne zdjęcia Urszulko:)

    OdpowiedzUsuń
  4. zdecydowanie tak! takie jajka smakują zawsze:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Super te jajeczka:)
    Pozdrawiam:)Iza:)

    OdpowiedzUsuń
  6. wyglądają smakowicie, uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wszystkiego dobrego na wiosnę:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda bardzo smacznie. I patrząc po składnikach musi takie być :) Jak będzie mi się chciało, to może zrobię takie na Świąteczny stół :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Na pewno zrobię na swieta.Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetne jajeczka - prezentują się niezwykle smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Często tak robię z makrelą. Na imprezach jajka pod każdą postacią znikają zawsze bardzo szybko. Pozdrawiam ciepło !!!

    OdpowiedzUsuń
  12. Takiego połączenia się nie spodziewałam, ale zachęcająco wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...