Oto jeden z nich, na naleśniki :)
Składniki :
- 100 g mąki ryżowej
- 15 g mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
- 2 jajka
- 150 ml mleka
- 150 ml wody, łyżka oliwy do masy naleśnikowej, szczypta soli
- olej do smażenia
Przygotowanie :
- Połączyć mąki z mlekiem i wodą, wbić jajko - dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli i łyżkę oleju - wymieszać ponownie
- Smażyć kolejno naleśniki na gorącej patelni z odrobiną oleju.
Lubię naleśniki z dżemem. Z mąką ryżową jeszcze nie robiłam.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam...
Jakie delikatne i cieniutkie... no i chyba zdrowsze od tych ze zwykłej maki....
OdpowiedzUsuńJa kupiłam gotową mąkę ryżową, ale możesz wypróbować zrobić sobie samej :)
OdpowiedzUsuńPychotka. Pozdrawiam cieplutko:)
OdpowiedzUsuńwyszły perfekcyjnie :)
OdpowiedzUsuńChętnie skorzystam i wypróbuję przepis
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne naleśniki, muszą być pyszne
OdpowiedzUsuńZ maki ryżowej jeszcze nie robiłam, mam nadzieje że smakiem dorównują tym normalnym naleśnikom :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis bezglutenowy.
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
bezglutenowych jeszcze nie robiłam, fajna wersja :)
OdpowiedzUsuńa czy zamiast mleka krowiego można użyć roślinnego?
OdpowiedzUsuńZawsze można spróbować, powinny się udać :)
Usuń