piątek, 2 grudnia 2016

Gulasz z sarniny





Składniki :


  • mięso z sarny ok. 50-70 dag
  • 2 marchewki
  • mały seler
  • czerwone wino ok. 1- 1 1/2 szklanki
  • czerwona cebula
  • 4-5 ząbków czosnku
  • tymianek, rozmaryn, szałwia
  • 1 świeża lub suszona papryczka chili
  • liść laurowy, sól, pieprz czarny, olej do smażenia, a kto może użyje smalec

Przygotowanie :
  1. Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, zalać winem i gotować prawie do miękkości mięsa ( trochę to trwa )
  2. Dodać pokrojoną marchew, seler, cebulę i czosnek oraz papryczkę, dołożyć przyprawy, gotować do zupełnej miękkości mięsa i warzyw, posolić w ostatnim momencie gotowania.
                               Gulasz bardzo mi smakował :D
                            A mięso z sarniny nie upolowałam sama, dostałam.

4 komentarze:

  1. Nie napiszę nic, bo po moim podwórku biega już 16 lat oswojona sarenka Kuba... ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ach sarnina - miłośnikiem nie jestem ale podziwiam wygląd - pachnie zapewne cudownie - buziaki ślę Marii

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie jadłam, ciekawa jestem jak smakuje.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...