Składniki :
- mięso z sarny ok. 50-70 dag
- 2 marchewki
- mały seler
- czerwone wino ok. 1- 1 1/2 szklanki
- czerwona cebula
- 4-5 ząbków czosnku
- tymianek, rozmaryn, szałwia
- 1 świeża lub suszona papryczka chili
- liść laurowy, sól, pieprz czarny, olej do smażenia, a kto może użyje smalec
Przygotowanie :
- Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na rumiano, zalać winem i gotować prawie do miękkości mięsa ( trochę to trwa )
- Dodać pokrojoną marchew, seler, cebulę i czosnek oraz papryczkę, dołożyć przyprawy, gotować do zupełnej miękkości mięsa i warzyw, posolić w ostatnim momencie gotowania.
Gulasz bardzo mi smakował :D
A mięso z sarniny nie upolowałam sama, dostałam.
A mięso z sarniny nie upolowałam sama, dostałam.
Nie napiszę nic, bo po moim podwórku biega już 16 lat oswojona sarenka Kuba... ;)
OdpowiedzUsuńach sarnina - miłośnikiem nie jestem ale podziwiam wygląd - pachnie zapewne cudownie - buziaki ślę Marii
OdpowiedzUsuńTym razem nie dla mnie.
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam, ciekawa jestem jak smakuje.
OdpowiedzUsuń