Składniki :
- 1/2 kg pieczarek
- 1 duża cebula, jeśli damy cebulę czerwoną sałatka będzie bardziej kolorowa
- 2 żółte papryki
- szczypiorek
- majonez, sól, pieprz
- ewentualnie gęsty jogurt
Przygotowanie:
- Umyte pieczarki ugotować w wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego lub octu ( będą bielsze)- odcedzić i po wystudzeniu pokroić w kostkę
- Papryki, cebulę i szczypiorek pokroić podobnie
- Składniki połączyć, posolić, dodać do smaku pieprz mielony, polać majonezem- wymieszać.
Kto woli może majonez wymieszać z jogurtem. Sałatka bedzie mniej kaloryczna.
Muszę zrobić ☺
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis; warto go zapamiętać.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia :)
Bardzo apetycznie wygląda. Lubię sałatki z pieczarkami:)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna sałatka :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńNiezbyt często używam paprykę żółtą w kuchni , najczęściej czerwoną. Warto spróbować . Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńLubię takie sałatki :)
OdpowiedzUsuńOooo sałatka dla mojej mamy :)
OdpowiedzUsuńWyglada bardzo smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam - http://izabiela.pl/
Sałatka dla mojej cioci :)
OdpowiedzUsuńPycha :D
OdpowiedzUsuńSuper przepis chętnie spróbuję. W sałatkach przeważnie używam pieczarek z słoików. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńfajna kolorowa sałatka :)
OdpowiedzUsuń