Składniki:
- ok 500 g mięsa (szynka) z dzika
- cebula
- mąka, sól, pieprz, majeranek
- smalec do smażenia
Przygotowanie:
- Umyte mięso pokroić cienko, rozbić lekko
- Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron
- Pokrojoną cebulę przesmażyć również
- Przełożyć do wrzątku do którego dokładamy kilka ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, gotujemy do miękkości mięsa
- Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Zrobię takie z wołowinki.
OdpowiedzUsuńSurówka <3
OdpowiedzUsuńW niedzielę będę robić dziczyznę. Skorzystam Urszulko z przepisu . Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńChyba jeszcze nie jadłam potraw z dziczyzny.
OdpowiedzUsuńWitaj nadal majowo
OdpowiedzUsuńZrobię, ale też z wołowiny i mąką ryżową.
Mam nadzieję, że u Ciebie również maj, piękny maj. Ale czy melancholii śladów brak?
Pozdrawiam ciepło przesyłając uśmiech