poniedziałek, 6 maja 2019

Bitki z dzika w sosie własnym


Składniki:


  • ok 500 g mięsa (szynka) z dzika
  • cebula
  • mąka, sól, pieprz, majeranek
  • smalec do smażenia


Przygotowanie:
  1. Umyte mięso pokroić cienko, rozbić lekko
  2. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron
  3. Pokrojoną cebulę przesmażyć również 
  4. Przełożyć do wrzątku do którego dokładamy kilka ziaren pieprzu, 2 listki laurowe, gotujemy do miękkości mięsa
  5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.


5 komentarzy:

  1. Zrobię takie z wołowinki.

    OdpowiedzUsuń
  2. W niedzielę będę robić dziczyznę. Skorzystam Urszulko z przepisu . Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba jeszcze nie jadłam potraw z dziczyzny.

    OdpowiedzUsuń
  4. Witaj nadal majowo
    Zrobię, ale też z wołowiny i mąką ryżową.
    Mam nadzieję, że u Ciebie również maj, piękny maj. Ale czy melancholii śladów brak?
    Pozdrawiam ciepło przesyłając uśmiech

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...