Składniki :
- ok. 300 g brukselek świeżych
- 4 marchewki
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
- Brukselki gotujemy do lekkiej miękkości( tzn. muszą pozostać ciut twarde) w posolonym i lekko posłodzonym wrzątku
- Oddzielnie gotujemy pokrojoną marchew w wodzie z łyżką masła
- Obydwa składniki łączymy i polewamy bułeczką tartą przesmażoną na maśle.
Taką przystawkę podałam do mięsa.
Wszystkie warzywa to moja miłość . Brukselki dawno nie robiłam . Pozdrawiam serdecznie 💖 💖💖
OdpowiedzUsuńPyszne, ja zrezygnuję z tartej bułki na maśle, serdecznie pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńNo i przypomniałaś mi o mojej brukselce, która leżakuje w zamrażarce. I marchewkę tez mam swoją, więc wniosek nasuwa się sam :-D
OdpowiedzUsuńNie przepadam za brukselką, ale Twoje danie wygląda
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie
Serdeczności.