Robię zapasy. Wkładam mięso w słoje i pekluję.
Wam też polecam. Nigdy nie wiadomo kiedy taki zapas może się przydać.
Suszę też warzywa. Sezon grzewczy się zaczął więc to żaden kłopot...
Składniki :
- mięso świeże np. karczek, od szynki, biodrówka
- sól, czosnek
- ziarna pieprzu i ziela angielskiego
Przygotowanie:- Mięso kroję w małe kawałki, każdy posypuję solą z obu stron
- Na dno czystych słoiczków wkładam ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i tyle ziela
- Upycham mięso po sam brzeg, zakręcam słoik i gotuję je przez dwa kolejne dni przez ok. 1 i 1/2 godz.
Dobre na niespodziewane okazje.
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam :)
Mój mąż takie robi i wychodzą bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńChyba teraz każdy robi jakieś zapasy w tym niepewnym i smutnym czasie. Miłego tygodnia 🍄☘️🍄☘️🍄
OdpowiedzUsuńMasz rację Marysiu....
Usuń