czwartek, 22 października 2020

Mięso w słoikach

 Robię zapasy. Wkładam mięso w słoje i pekluję.

Wam też polecam. Nigdy nie wiadomo kiedy taki zapas może się przydać.


Suszę też warzywa. Sezon grzewczy się zaczął więc to żaden kłopot...

Składniki :

  • mięso świeże np. karczek, od szynki, biodrówka
  • sól, czosnek
  • ziarna pieprzu i ziela angielskiego

Przygotowanie:
  1. Mięso kroję w małe kawałki, każdy posypuję solą z obu stron
  2. Na dno czystych słoiczków wkładam ząbek czosnku, kilka ziaren pieprzu i tyle ziela
  3. Upycham mięso po sam brzeg, zakręcam słoik i gotuję je przez dwa kolejne dni przez ok. 1 i 1/2 godz.



4 komentarze:

  1. Dobre na niespodziewane okazje.
    Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój mąż takie robi i wychodzą bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba teraz każdy robi jakieś zapasy w tym niepewnym i smutnym czasie. Miłego tygodnia 🍄☘️🍄☘️🍄

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...