środa, 31 marca 2021

Śledzie w oleju słonecznikowym i czerwoną cebulą



Składniki :

  • 3 płaty śledzi
  • olej słonecznikowy
  • czerwona cebula
  • czarny pieprz grubo mielony
  • sok z cytryny lub ocet jabłkowy

Przygotowanie:
  1. Śledzie wymoczyć do momentu, aż nie będą słone
  2. Osączyć dobrze na sicie, skropić obficie sokiem lub octem, ponownie osączyć
  3. Ułożyć ściśle jeden obok drugiego, jeśli trzeba warstwami
  4. Ułożyć pomiędzy czerwoną cebulkę, posypać grubo mielonym pieprzem i zalać olejem słonecznikowym.

U mnie na świątecznym stole nie braknie śledzi. Uwielbiam...
                       Uwaga, czerwona cebula barwi śledzie, mnie to nie przeszkadza.

1 komentarz:

  1. Jestem śledziowa i pod każdą postacią uwielbiam. Pozdrawiam serdecznie 🐤🌷🌷🌷🌷🌷🌷

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...