- mały seler
- 2 gruszki- twarde
- sok z cytryny, miód, oliwa, szczypta soli
- ewentualnie świeże listki mięty
Przygotowanie :
- Seler po obraniu pokroić w drobne słupki, tak samo gruszkę
- Składniki połączyć, wymieszać i polać sosem miętowym, jeśli potrzeba lekko posolić.
Sos miętowy : około 10-15 świeżych listków utrzeć z łyżką miodu, 1-2 łyżkami soku z cytryny i łyżkę oliwy- dobrze utrzeć.
Moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością wypróbuję sałatkę. Selera uwielbiam i bardzo często robię z niego sałatki, ale nigdy nie łączyłam go z gruszką. To dla mnie całkowita nowość... a jeszcze ten sos miętowy.... super :))
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowałam takiego połączenia. Jestem ciekawa tego smaku.
OdpowiedzUsuńWarte wypróbowania!!! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńprosta surówka pełna witamin :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńFajna surówka, samo zdrowie :)
OdpowiedzUsuńNooo, teraz juz wiem, co za mną chodzi:)
OdpowiedzUsuńHmmm... z gruszką i selerem... ciekawe połączenie. Ja osobiście za selerem nie przepadam, ale może w takim zestawie smakuje inaczej. Pozdrawiam Ulenko :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Taki prosty i szybki :)
OdpowiedzUsuńJaka ciekawa surowka i taki oryginalny sos. Musze sprobowac :-)
OdpowiedzUsuń