poniedziałek, 26 listopada 2018

Kotlety z cieciorki i ziemniaków


Składniki :

  • puszka cieciorki
  • 4 średnie ugotowane ziemniaki
  • ewentualnie 1 cebula
  • 2 jajka
  • buła tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, papryka mielona słodka


Przygotowanie:
  1. Osączoną cieciorkę z zalewy zmielić, tak samo ziemniaki
  2. Obraną cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć- wystudzić
  3. Składniki połączyć, wbić jajko, dodać sól, pieprz, paprykę- dokładnie wyrobić
  4. Uformować mokrą ręką kotleciki, moczyć w roztrzepanym jajku, potem w bułce i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano.

                    Podałam z kopytkami i surówką z kiszonej kapusty.

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie warzywne kotleciki, szczególnie z dodatkiem strączków. Super sprawdzają się także na zimno do lunchboxu.

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę , że są smaczne . Robię z samych gotowanych ziemniaków. Z cieciorką smak będzie trochę zmieniony. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Witaj
    Jestem z rewizytą.
    Robiłam podobne kotleciki, ale bez ziemniaków. Wyszły pyszne. Do tego sos jogurtowo-czosnkowy, mniam;)
    Smacznie pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetycznie wyglądają i pewnie tak smakują :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...