Surówkę taką możemy wykorzystać do tradycyjnego dania obiadowego np. karczku smażonego na patelni w sosie, gulaszy, zrazów, bitek,kotletów schabowych , mielonych.Podajemy wtedy ziemniaki (kto się odchudza proponuję bez ziemniaków) ,mięso i własnie tę prostą surówkę.
Składniki
- kapusta kiszona -około 25-35 dag
- 1 duża marchew
- 1 jabłko
- mała cebulka
- olej, cukier,pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Kapustę lekko odcisnąć (jeśli jest zbyt mokra)
- Marchew i jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki
- Cebule drobno posiekać, kapustę można drobno pokroić
- Wszystkie składniki dobrze wymieszać
- Polać surówkę oliwą z oliwek
- Dodać według uznania cukru i pieprzu mielonego-wymieszać
- Do surówki proponuję wsypać garść orzechów włoskich-miłe urozmaicenie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz