poniedziałek, 27 lutego 2012

Warzywa na patelni


Dobrym wykorzystaniem gotowanego mięsa z rosołu jest zrobienie nie tylko krokietów,które są pracochłonne, ale możemy połączyć je z warzywami.I danie gotowe. Danie jest banalne ale zawsze może komuś pomóc ;)

Składniki:
  • paczka mrożonych warzyw- zestaw dowolny , kupmy taki jaki lubimy :)
  • gotowane mięso pokrojone na małe kawałki ,sól  i pieprz ziołowy do smaku
  • jeśli takiego nie mamy ,może być mięso mielone około 20 dag 
Przygotowanie
  1. Mrożone warzywa rozgrzewamy pod przykryciem  na oleju (mozna dodać pół szklanki wody)
  2. Gdy warzywa będą miękkie dokładamy pokrojone mięso i jeszcze przesmażamy ,dodajemy sól i pieprz
  3. Jeśli zaś dysponujemy mięsem mielonym to trzeba wpierw umazyć je dobrze na oleju ( pod przykryciem)
  4. Gdy już będzie miękkie dodajemy warzywa i razem smażymy jeszcze czas jakiś-około 15-20min, aż wszystkie warzywa będą miękkie.Doprawiamy solę,ewentualnie pieprzem ziołowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...