Dobrym wykorzystaniem gotowanego mięsa z rosołu jest zrobienie nie tylko krokietów,które są pracochłonne, ale możemy połączyć je z warzywami.I danie gotowe. Danie jest banalne ale zawsze może komuś pomóc ;)
Składniki:
- paczka mrożonych warzyw- zestaw dowolny , kupmy taki jaki lubimy :)
- gotowane mięso pokrojone na małe kawałki ,sól i pieprz ziołowy do smaku
- jeśli takiego nie mamy ,może być mięso mielone około 20 dag
Przygotowanie
- Mrożone warzywa rozgrzewamy pod przykryciem na oleju (mozna dodać pół szklanki wody)
- Gdy warzywa będą miękkie dokładamy pokrojone mięso i jeszcze przesmażamy ,dodajemy sól i pieprz
- Jeśli zaś dysponujemy mięsem mielonym to trzeba wpierw umazyć je dobrze na oleju ( pod przykryciem)
- Gdy już będzie miękkie dodajemy warzywa i razem smażymy jeszcze czas jakiś-około 15-20min, aż wszystkie warzywa będą miękkie.Doprawiamy solę,ewentualnie pieprzem ziołowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz