Trafiłam w sklepie na mąkę "samo rosnącą", która nadaje się na naleśniki, gofry, ciasta. Zawiera proszek do pieczenia w idealnej proporcji. Postanowiłam wypróbować ją do placuszków.
Składniki :
- ok. 500 ml kwaśnego mleka
- 200 g mąki samo rosnącej
- 1 duże jajko
- ewentualnie tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Wygldaja wspaniel i smacznie,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńMoja Mama robiła podobne.
Pozdrawiam :)
Uwielbiamy takie placuszki☺
OdpowiedzUsuńGeneralnie robiłam je na sodzie oczyszczonej, pierwszy raz spotykam się z taką mąką, dziękuję.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuszki, ale z mąką, o której wspominasz, jeszcze się nie spotkałam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Miłego weekendu.