Składniki :
- 4 ugotowane ziemniaki
- szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej
- 50 dag pieczarek
- 1 cebula
- 3 jajka
- 3 łyżki suszonego koperku
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
- sól, pieprz, papryka wędzona, gałka muszkatołowa, kilka ząbków czosnku, smalec
Przygotowanie:
- Ugotowaną kaszę, ziemniaki oraz przesmażone, pokrojone drobno pieczarki z cebulą i kilkoma ząbkami czosnku zmielić
- Dodać jajka, przyprawy, dokładnie wymieszać
- Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, posypać z wierzchu ostrą mieloną papryką
- Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180*C przez ok. 60 min.
Bardzo fajny bezmięsny pasztet; ostatnio ograniczam spożycie mięsa, więc taki przepis będzie super. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pasztet , często takie proste potrawy są bardzo dobre. Miłego dnia ⛄⛄⛄⛄❤️❤️❤️❤️
OdpowiedzUsuńWitaj
OdpowiedzUsuńKaszę uwielbiam, ale że względu na gluten, już wtedy nie mogę jej jeść.
Pozdrawiam powiewem przedwiośnia
Super przepis, uwielbiam wegańskie potrawy. Zabieram Cie do siebie, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń