Składniki :
- mała główka białej kapusty
- mały pęczek rzodkiewek
- ogórek zielony
- szczypiorek
- olej, sól, cukier, pieprz
Przygotowanie:
- Kapustę pokroić na drobno i lekko posolić, pozostawić na 15 min, po tym czasie lekko odcisnąć
- Dodać do niej startą na grubych oczkach rzodkiewkę i ogórek - wymieszać
- Dodać pokrojony szczypiorek, pokropić olejem i posypać pieprzem, ewentualnie cukrem - wymieszać
Uwielbiam ogórka! Mogę jeść do wszystkiego. Przepis wypróbuję! :)
OdpowiedzUsuńPolecam, tym bardziej, że nie skomplikowany :)
UsuńPrzepis na czasie. Właśnie na mojej działce nieśmiało pojawiły się ogórki. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie szybkie surówki, mniam mniam ;)
OdpowiedzUsuńZ natury jestem roślinożerna więc takie suróweczki uwielbiam. Wygląda tak apetycznie, że zrobiłam się głodna. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńTojav- a to trzeba koniecznie zrobic:)
UsuńPaulino- wiesz co dobre :)
Ewo- jest smaczna, wypróbuj proszę!
Janie- czy piszesz o blogu Swoim, czy zapytam nieskromnie moim?
pozdrawiam serdecznie, a do Ciebie na pewno też zajrzę
zapraszam na ten fantastyczny blog
OdpowiedzUsuńciekawa jestem jej smaku. wyprobuje ale bez rzodkiewki ;)
OdpowiedzUsuńPyszna bomba witaminowa :)
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńVanGugi- a tez może byc smaczna, ale zamiast rzodkiewki proponuję zatem marchewkę i dużo szczypiorku, pozdrawiam :)
UsuńAnullo- oj tak :)
Salvador Dali - szybka bardzo :)
uwielbiam!:) i do tego ile witaminek ma w sobie:)
OdpowiedzUsuńszybka, lekka i zdrowa-kupuję w cieemno:D
OdpowiedzUsuńTo już wiem, jaką surówkę zrobię w najbliższym czasie!! :)
OdpowiedzUsuńtę surówkę można jeść przez cały rok :)
Usuńoo takiej jeszcze nie robilam:) napewno zrobie w najblizszym czasie :) dzieki za pomysl:)
OdpowiedzUsuńTaka prosta, a jak smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuń