środa, 11 września 2013

Pyszny sos do lodów lub innych deserów



Składniki :
  • czerwone wino około 1/2 szklanki
  • miód 3 łyżki
  • połowa gwiazdki anyżu
Przygotowanie:
  1. Wszystkiego składniki połączyć i gotować na małym ogniu
  2. Gotujemy do momentu, aż sos będzie spływał z łyżki cieniutką nitką - będzie wtedy wystarczająco gęsty i gotowy do polania gofrów, naleśników czy lodów, oczywiście po jego wystudzeniu :)

Uważać, by nie przegotować, bo straci smaczną płynność.

7 komentarzy:

  1. Ach ten sos musi być pyszny. Aż ślinka leci, gdy patrzy się na te zdjęcia.Zapraszam również do mnie www.styleofmylife.nets.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smacznie nigdy jakoś nie robiłam takich sos ale chętnie spróbuję Twój przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już widzę ten sos na domowych lodach albo na naleśnikach z bitą śmietaną :-D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...