Składniki:
dla jednej osoby:
- mały filet z kurczaka
- papryka żółta
- cebula
- czosnek 4 ząbki
- sól, pieprz, olej
- imbir świeży, carry
Przygotowanie:
- Umyty filet pokroić na kawałki, zamarynować w oleju i carry (płaska łyżeczka na 3- 4 łyżki oleju)
- Na rozgrzanym oleju przesmażyć czosnek, cebulę, dołożyć mięso -smażyć
- Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać około 1.5 cm świeżego, pokrojonego imbiru oraz małą, żółtą, pokrojoną paprykę
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
To propozycja mojej Córki, obiad studencki - super szybki i smaczny :)
Uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubie dodatek papryki do curry:) świetnie wzbogaca smak:)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię kurczaka z curry i też często robię:) pychaa!
OdpowiedzUsuńNemi- ja też lubię takie proste jedzonko:)
UsuńAntenka- racja!
Karmel- to wiesz o czym jest ten post...
Córka wie co dobre, a do tego sie nie narobić:) Pozdrawiam i zapraszam jak będziesz w moich okolicach, szarlotkę się zrobi:)
OdpowiedzUsuńO akurat mam w domu imbir więc chyba z kilka dni wypróbuję tę opcje, studenckie obiady górą:)
OdpowiedzUsuńAnulo- dziękuję!
UsuńZłotowłosa-polecam, bo to proste i szybkie jedzonko:)
Kobiety w sieci-niedziela blisko, polecam wypróbować:)
O, i chyba na niedzielę zrobię, wszystko w domu jest :)
OdpowiedzUsuńej, podoba mi się, taki kurczak jest super alternatywą dla zwykłego gotowania :)
OdpowiedzUsuńSzybko i łatwo, ale oryginalnie, świetny pomysł :))
OdpowiedzUsuńcurry i imbir pasują idealnie do jesieni, wczoraj robiłam krem dyniowy głównie z tymi dwoma przyprawami, teraz zamarzył mi się Twój kurczak :)
OdpowiedzUsuńcurry - moja ulubiona przyprawa, kurczak - ulubione mięso, warzywa kocham, a więc obiad idealny :)
OdpowiedzUsuńŚlinka mi cieknie na widok tych smakołyków. Mniam..........
OdpowiedzUsuńdziękuję za udział w moim Candy i życzę powodzenia.
Rozgrzewająco i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńFajne przepisy na pewno skorzystam a ty czasem zapraszam do mnie http://zaczytanaromantyczka.blog.pl/ Tam także znajdują się różne przepisy, a niebawem recenzja książki kulinarnej Pyszne 25 :)
OdpowiedzUsuńZ racji braku dostępności curry, użyłem w zamian przyprawę do kurczaka. Też pyszne. Dzięki za prosty przepis.
OdpowiedzUsuń