Składniki :
Przygotowanie :
Lampka białego półwytrawnego wina Celebro podana do tego dania będzie w sam raz :)
- 4 dzwonka fileta z mintaja
- 3 ziemniaki
- białko
- sól, pieprz
- kawałek pora
- cukinia, tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
- Ziemniaczki ścieramy na tarce o grubych oczkach, odciskamy wodę, dodajemy pieprz i ubite białko na pianę - dobrze mieszamy
- Pora kroimy drobno, posypujemy nim dzwonko ryby z obydwu stron, solimy
- Masą ziemniaczaną obtaczamy rybę i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu
- Podajemy na grillowanej cukinii.
Uleńko bardzo smacznie wygląda buziaki ślę Marii
OdpowiedzUsuńFantastyczny zestaw obiadowy albo na przekąskę. Białe wino obowiązkowo dla smaku...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
świetny pomysł na panierkę:)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się ta panierka do ryby:)
OdpowiedzUsuńrewelacyjna rybka:D super pomysł!
OdpowiedzUsuńoj, ale bym zjadła taką rybkę.... uwielbiam panierki, wszystkie!:)
OdpowiedzUsuńObiadek moje smaki, panierka super :-)
OdpowiedzUsuńCiekawa ta panierka, bardzo ładnie podany obiad :)
OdpowiedzUsuńCiekawy sposób podania, chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Ta panierka ziemniaczana brzmi obiecująco!
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawa panierka, ryba w plackach ziemniaczanych, dwie rzeczy które kocham!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Sposób na panierkę rewelacyjny, ale ten chrust lany to dopiero musi być smakołyk !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Przepięknie podany!! wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńZa mało ryb jemy w domu, a myślę, że taki kulinarny miks ziemniaków i rybki smakowałby :-) Tylko czy ta panierka nie odpada w takcie smażenia? I czy ryba jest w środku dobrze wysmażona (nie chcą potwory moje jeść takiej soczystej, nie wiem czemu wolą trotowatą...). Pozdrawiam serdecznie, Marzynia
OdpowiedzUsuńMarzyniu, robiłam jakiś czas temu rybkę, ale o ile pamiętam i (widać to) nie odpadała, a filety powinny być dość cienkie.
Usuńpozdrawiam :)
Dzięki :-)
OdpowiedzUsuń