Składniki :
- około 20 dag startej dyni
- 1 jajko
- około 2 łyżek mąki
- sól do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Do utartej dyni dodać jajko i mąkę oraz sól - wszystko dokładnie wymieszać, konsystencja ciasta powinna być podobna do masy na placki ziemniaczane
- Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
- Posypać ewentualnie cukrem - można dodać do ciasta garść rodzynek, wymieszać i dopiero smażyć.
Kocham placuszki, pewnie te też by mi smakowały:)
OdpowiedzUsuńsmakowite! lubię placki wszelkiego rodzaju:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam, niech no tylko dynię zdobędę :)
OdpowiedzUsuńAnulo- o pewnie tak :)
OdpowiedzUsuńKarmel- polecam zatem:)
Kobiety w sieci- warto spróbować, by wiedzieć jaki mają smak.
Wszystkich pozdrawiam i dziękuję za komentarze!
Pyszne,bardzo lubię!
OdpowiedzUsuńDynia ma nieskończone możliwości.
Ja jadłam już placki z cukini ale z dyni jeszcze nie.
OdpowiedzUsuńhttp://milionioliwka.blogspot.com/
Pyszne, przepyszne, super pyszne :D
OdpowiedzUsuńOdczekałam z mąką kukurydzianą i dobrze, bo rozmiękła dynia więc jeszcze dodałam mąki. Kiedyś zrobię z pszenną i porównam smak.
Dzięki wielkie :D
Cieszę się, że placuszki udane, pozdrawiam serdecznie:)
Usuń