wtorek, 17 grudnia 2013

Ciasteczka z ciasta francuskiego

            Te ciasteczka nie wymagają wiele pracy, ani zdolności. Można upiec je w ostatniej chwili.



Składniki:
  • płat ciasta francuskiego
  • jabłka
Przygotowanie:
  1. Na rozmrożonym płacie ciasta ułożyć drobno pokrojone jabłuszka i wykrawać krążki szklanką. Posmarować ciasto i jabłuszka roztrzepanym jajkiem. Jabłuszka nie mogą być zbyt cienkie, bo wyschną podczas pieczenia
  2. Piec na złoty kolor
  3. Tuż przed jedzeniem udekorować ulubionym, słodkim kremem lub posypać obficie cukrem pudrem
Ciasteczka można wykrawać na różne kształty. Ważne, iż upiec je każdy może:)
A na świątecznym stole będą wyglądać efektownie.





8 komentarzy:

  1. lubię te wszystko słodkości z ciasta francuskiego :-))

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smakowite ciasteczka! też często experymentuję z ciastem francuskim:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jesienią takie robiłam, z jabłkami są najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciasto francuskie jest super, idealne do deserów i potraw nawet obiadowych :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię ciasto francuskie bo można z niego szybko wyczarować takie pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudnie wyglądają :) Ja jednak francuskie wolę na wytrwanie ;)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Super ciasteczka ! uwielbiam ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...