Te ciasteczka nie wymagają wiele pracy, ani zdolności. Można upiec je w ostatniej chwili.
Składniki:
Składniki:
- płat ciasta francuskiego
- jabłka
Przygotowanie:
- Na rozmrożonym płacie ciasta ułożyć drobno pokrojone jabłuszka i wykrawać krążki szklanką. Posmarować ciasto i jabłuszka roztrzepanym jajkiem. Jabłuszka nie mogą być zbyt cienkie, bo wyschną podczas pieczenia
- Piec na złoty kolor
- Tuż przed jedzeniem udekorować ulubionym, słodkim kremem lub posypać obficie cukrem pudrem
Ciasteczka można wykrawać na różne kształty. Ważne, iż upiec je każdy może:)
A na świątecznym stole będą wyglądać efektownie.
lubię te wszystko słodkości z ciasta francuskiego :-))
OdpowiedzUsuńbardzo smakowite ciasteczka! też często experymentuję z ciastem francuskim:)
OdpowiedzUsuńJesienią takie robiłam, z jabłkami są najlepsze :)
OdpowiedzUsuńCiasto francuskie jest super, idealne do deserów i potraw nawet obiadowych :))
OdpowiedzUsuńLubię ciasto francuskie bo można z niego szybko wyczarować takie pyszności:)
OdpowiedzUsuńCudnie wyglądają :) Ja jednak francuskie wolę na wytrwanie ;)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Super ciasteczka ! uwielbiam ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają apetycznie!
OdpowiedzUsuń