piątek, 27 grudnia 2024

Pasta ze świeżej ryby

 

Składniki :

  • ok. 400 g świeżego mintaja
  • kilka łyżek keczupu
  • sezam
  • oliwa
  • suszone śliwki
  • ugotowana średnia marchew
  • sok z cytryny
  • pieprz czarny, sól


Przygotowanie:
  1. Surową rybę upiec,(krótko, najlepiej w rękawie, posypaną solą, pieprzem i polaną oliwą)
  2. Przełożyć do blendera dodając śliwki, sezam, keczup, sok z cytryny i marchew- zmiksować
  3. Gdyby pasta była za sucha dodać więcej oliwy i keczupu.
Po świątecznych szaleństwach i ...obżarstwie na pewno będzie smakować :)

6 komentarzy:

  1. Jak ja dawno nie jadłam takiej pasty. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Brzmi przepysznie, pozdrawiam. Teraz czas na krokiety z kapusta i grzybami,

    OdpowiedzUsuń
  3. Musi być pyszna, a dodatek śliwek czyni ją taką nieco "bożonarodzeniową". Buziaki noworoczne Urszulko!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię ryby...
    Niech Nowy Rok obdaruje Cię zdrowiem, pomyślnością i szczęściem.
    Niech zwykła codzienność będzie czasem niezwykła
    Pozdrawiam serdecznie początkiem roku

    OdpowiedzUsuń
  5. narobiłaś mi apetytu i idę do kuchni właśnie po rybę!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Super pasta, dawno żadnej nie robilam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...