Składniki :
- tacka boczniaków 25 dag
- mały podwójny filet z kurczaka
- cebula
- tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz, szczypta kminku
Przygotowanie:
- Umyte mięso kroimy w drobną kostkę, cebulę w pół krążki, grzyby w paseczki
- Wpierw smażymy kurczaka (na rumiano), dopiero potem dokładamy i "szklimy" cebulę
- Pokrojone, umyte grzyby dokładamy do całości i przykrywamy patelnię pokrywką, gotujemy do zupełnej miękkości wszystkich składników
- Potrawę solimy, dodajemy pieprz oraz szczyptę kminku. Ja podałam danie z surówką z marchewki i jabłkiem:)
Danie naprawdę szybkie do zrobienia, a przy tym bardzo smaczne:)
fajny pomysł na szybki i smaczny obiad :]
OdpowiedzUsuńDziękuję !
Usuńwygląda świetnie i chętnie wprosiłabym się na obiad!:)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńKarmel- wpadaj na obiad, starczy i dla Ciebie, zapraszam :)
UsuńJuż bardzo dawno nie jadłam boczniaków :)
OdpowiedzUsuńA moja rodzina lubi boczniaki dlatego robię go dość często.
Usuńłooo, faktycznie szybkie, no i jak powyżej - sto lat boczniaków nie jadłam
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Warto wypróbować, zatem:)
Usuńtakie szybkie obiadki to ja bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńFajne danie. Niestety mój mąż i dzieci nie jedzą boczniaków. Ja lubię, ale gotować tylko dla siebie to już nie lubię:)
OdpowiedzUsuńAnullo- ja tez lubię :)
UsuńKuro Domowa-szkoda :)
antenko - ja też uwielbiam , a to danie bardzo, bardzo mi smakowało :)
kocham takie dania:) mniam
OdpowiedzUsuńto może być bardzo ciekawe połączenie, koniecznie muszę spróbować!:)
OdpowiedzUsuń