sobota, 10 marca 2012

Przystawka : boczek ze śliwką



Składniki:
  • Plastry cienkiego , wędzonego boczku
  • Śliwki suszone-tyle śliwek ile plastrów boczku
Przygotowanie:
  1. Każda śliwkę zawijamy w plaster boczku
  2. Układamy na blaszce do pieczenia 
  3.  Przez 25- 35 min. zapiekamy ( najlepiej w prodiżu , jeśli mamy niewiele sztuk)
  4.  Właściwie wystarczy zapiekać  do momentu gdy boczek puści lekki tłuszczyk ,"obklei " śliwkę i zacznie ładnie wyglądać, a  jeszcze ładniej  pachnieć ..   :)
Jest to przystawka ,szybka i bardzo prosta.Może czasem uratować sytuację,gdy mamy niespodziewanych gości , którzy akurat lubią śliwki w takim zestawieniu :)   Są naprawdę świetne, wystarczy każdą nakłuć wykałaczką , na talerz i... danie gotowe.


4 komentarze:

  1. Jadłam u mojej Przyjaciółki - pomimo, że nie przepadam za boczkiem, zachwyciła mnie ta przekąska. Jest znakomita! I bardzo elegancka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Boczek ! To lubię ! Bardzo ciekawy pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. boczek,coś co lubię :)
    ps. córka powinna na poważnie zająć się fotografią,świetne ujęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbuję boczek ze w najbliższe Swięta

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...