Składniki:
- Plastry cienkiego , wędzonego boczku
- Śliwki suszone-tyle śliwek ile plastrów boczku
Przygotowanie:
- Każda śliwkę zawijamy w plaster boczku
- Układamy na blaszce do pieczenia
- Przez 25- 35 min. zapiekamy ( najlepiej w prodiżu , jeśli mamy niewiele sztuk)
- Właściwie wystarczy zapiekać do momentu gdy boczek puści lekki tłuszczyk ,"obklei " śliwkę i zacznie ładnie wyglądać, a jeszcze ładniej pachnieć .. :)
Jadłam u mojej Przyjaciółki - pomimo, że nie przepadam za boczkiem, zachwyciła mnie ta przekąska. Jest znakomita! I bardzo elegancka!
OdpowiedzUsuńBoczek ! To lubię ! Bardzo ciekawy pomysł ;)
OdpowiedzUsuńboczek,coś co lubię :)
OdpowiedzUsuńps. córka powinna na poważnie zająć się fotografią,świetne ujęcia :)
Wypróbuję boczek ze w najbliższe Swięta
OdpowiedzUsuń