poniedziałek, 10 czerwca 2013

Ciasteczka francuskie na ostro







Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
  • czerwona, ostra papryka- mielona drobno i grubo, cukier kryształ
Przygotowanie:
  1. Rozmrożony płat osypujemy papryką i cukrem, lekko wciskamy w ciasto by podczas pieczenia nie spadły z ciasta
  2. Kroimy płat w dowolnej szerokości prostokąty lub inne figury :), według uznania
  3. Pieczemy w 220 stopniach C . do zrumienienia.
Te oryginalne ciasteczka są świetne np. do piwa, ale nie tylko.
Przepis podpatrzony w programie kulinarnym J. Olivera.

19 komentarzy:

  1. świetny pomysł na przekąskę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo proste, jeśli mamy gotowe ciasto francuskie :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Na ostro może by mi smakowały.
    Nie lubię ciasta francuskiego...

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo smacznie :) Zapraszam do mnie http://zapoznajsie.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Na słodko uwielbiam ciasto francuskie, koniecznie muszę spróbować pikantnych:)

    OdpowiedzUsuń
  6. super, szybko, prosto i smacznie. Choć nigdy nie jadłam połączenia cukru i ostrej papryki w ciasteczkach.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię ciasto francuskie w pikantnej wersji, bardzo apetyczne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agabi - o to chodzi:)
      D* - bardzo proste:)
      Amber - a ja lubię z tym ciastem eksperymentować:)
      Michale- ciasteczka były bardzo smaczne:)
      Anulo- to tez smaczne ciasteczka:)
      Myszko-wypróbuj, polecam:)
      kuchenny bałagan-ja tez, dziękuję:)

      Usuń
  8. Takie proste, że aż zrobię :D

    OdpowiedzUsuń
  9. świetny pomysł na małe chrupanko:D

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny pomysł. Ciekawi mnie połączenie ostrej papryki i cukru :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. świetny pomysł n pyszną i szybką w przygotowaniu przekąskę

    OdpowiedzUsuń
  12. To jest tak banalne, że aż zrobię jeszcze dzisiaj! Pod warunkiem, że ciasto francuskie w sklepie będzie ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. fajnie wyglądają same przyprawy i ciacho:D

    OdpowiedzUsuń
  14. Bardzo fajny i prosty przepis. Szkoda, że przed wczoraj wykorzystałam ciasto franc. mam jeszcze zamrożone ale to trzeba długo czekać :( pięknie to wygląda. Dużo tej papryki dajesz ? bardzo ostre są ?




    MÓJ BLOG Z TESTAMI KOSMETYKÓW - http://ola-testuje.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  15. PS. Wrzucam sobie na pulpit jako koniecznie do zrobienia ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetny, prost pomysł na pochrupanie przy filmie:) Ciasto francuskie u mnie w użyciu na porządku dziennym, robię na nim tarty i rolady z mięsem:) Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  17. uwielbiam ciasteczka francuskie i... przepis od razu spisuje do notesika :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...