poniedziałek, 7 października 2013

Feta w oleju z czosnkiem i chili




Składniki :
  • dobry ser typu feta
  • olej - u mnie słonecznikowy
  • świeża papryczka chili
  • 4 ząbki czosnku - zawsze można więcej
  • odrobina tymianku, kilka ziaren czerwonego pieprzu
Przygotowanie:
  1. Ser pokroiłam w kostkę, papryczkę w paski, czosnek obrałam
  2. Do słoja włożyłam poszczególne składniki i zalałam olejem
  3. Pozostawiłam w lodówce na kilka dni do "przegryzienia" się smaków.
Ten przepis znalazłam u Amber, bardzo przypadł mi do smaku i dlatego pozwoliłam sobie z niego skorzystać:)

14 komentarzy:

  1. Juz sobie wyobrażam jak smakuje z sałatką:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Antenko- to pomysł zaczerpnięty od Amber, ale mnie tez się spodobał:)
      Anulo- nawet z pomidorem świetnie, a z sałatą spróbuję następnym razem...
      4wnetrza-dzękuję!

      Usuń
  2. fajnie przyozdobione masz słoiczki:)

    zagłosujmy proszę na kocham gotować ! - http://goo.gl/OPJnSn

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda przepięknie, tak kolorowo. Pewnie smakuje znakomicie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Paulino- tak własnie smakowało:)
      Daktyle w czekoladzie- :)
      Panno Malwinno- tak, a olej był wspaniały!

      Usuń
  5. cudo! Totalne zaskoczenie, podoba mi się :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Salvador Dali- dziękuję! pozdrawiam
      Ewo- też pozdrawiam i polecam!

      Usuń
  6. Uwielbiam fetę, to świetny pomysł. Chętnie wypróbuję. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  7. Robiłam identyczny serek już jakiś czas temu :]

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo to ładne, przekąska na towarzyskie spotkanie jak ta lala:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...