piątek, 1 listopada 2013

Jesienna zupa warzywna


To jeszcze jedna wersja popularnej zupy, polecam.

Składniki :
  • 2 ziemniaki
  • 1/2 brokuła
  • pół puszki bobu
  • 1 marchew
  • pół małej główki białej kapusty
  • sól, pieprz, liść laurowy, tymianek i natka pietruszki
  • ewentualnie śmietana lub jogurt

Przygotowanie :

  1. Do około 700 ml wody wrzucamy liść laurowy, kilka ziaren pieprzu, pokrojone ziemniaki i obsmażoną na oleju startą marchew
  2. Dokładamy pokrojoną kapustę i brokuła
  3. Gdy warzywa są już miękkie dokładamy bober, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Możemy już na talerzu dodać łyżkę jogurtu lub śmietany.
Zupa szybka i pożywna :)

7 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...