środa, 1 października 2014

Pomidory faszerowane serkiem Almette

Składniki :

  • kilka pomidorów
  • serek Almette
  • zioła : tymianek, oregano, szczypiorek, natka pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


Przygotowanie :
  1. Pomidorki umyć, odkroić górne części , wnętrze wydrążyć. ewentualnie dolną część pomidorów ściąć tak by dobrze stały
  2. Serek Almette wymieszać z pokrojonymi ziołami, doprawić do smaku solą i pieprzem
  3. Wnętrze pomidorów wypełnić przygotowanym serkiem, przykryć "daszkiem" pomidorowym.

Nie jest to super pomysł kulinarny, ale w sezonie pomidorowym (który lada moment sie skończy :( warto zrobić taką prostą przystawkę. Na pewno zjemy ją z apetytem.

Pomysł- "Inspiracje Almette "

18 komentarzy:

  1. mniam! Te pomidory krzyczą! - zjedz mnie!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ładnych pomidorów użyłaś do tej potrawy, a ser na pewno dobrze się czuje pod takim pomidorowym daszkiem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają fantastycznie, masz kolejny świetny pomysł, bardzo pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Urszulko przepis genialny, uwielbiam takie dania :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nieważne jak smakuje, ale wygląda bosko, te kolory są stworzone dla siebie. A i smak pewnie niczego sobie. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pomidory w każdej postaci . Kiedyś robilam faszerowane mięsem mielonym . Skorzystam z przepisu , dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  7. świetna przekąska, bardzo lubię pomidory :)

    OdpowiedzUsuń
  8. na zimno nie jadłam jeszcze faszerowanych, ale wyglądają bosko! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mniam mniam pychotki uwielbiam pomidory - przepis zabieram bo u mnie jak wiesz już dzień bez pomidora to dzień stracony - buziaki ci ślę Mariii

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marysiu, wracając z pracy "zahaczyłam" o ryneczek, znów mam siatę polnych pomidorów, ale pewnie to jedne z ostatnich :(
      pozdrawiam Cie wielbicielko pomidorów :)

      Usuń
  10. Ojejku, jakie apetyczne jedzonko, ślicznie podane

    OdpowiedzUsuń
  11. Smaczne i proste:) Do tego piękne zdjęcie:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Lubię faszerowane pomidory, a z serkiem muszą być pycha :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...