czwartek, 13 listopada 2014

Kruche babeczki z kremem orzechowym


Jeśli chcemy zrobić szybki, dość efektowny i smaczny deser to wykorzystajmy gotowe kruche babeczki. Można już teraz je kupić i przygotować np. na nadchodzące święta Bożego Narodzenia :) Całość zrobimy tuż przed Wigilią...

Czy nie uważacie, że całość wygląda zachęcająco ?

Składniki :

  • gotowe babeczki - 30 sztuk
  • 1/2 opakowania serka mascarpone
  • 500 g śmietany tortowej 36 %
  • kilka łyżek cukru pudru
  • orzechy włoskie około 15- 20 dag
  • ewentualnie owoce do dekoracji





Przygotowanie :
  1. Obrane, rozkruszone orzechy zmieliłam w młynku do kawy      
  2. Śmietanę tortową ubiłam z cukrem pudrem , w trakcie dodałam serek i stopniowo zmielone orzechy
  3. Kruche babeczki udekorowałam przygotowanym kremem.

32 komentarze:

  1. Jak ja lubię takie babeczki :-) mniam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. zdecdowanie całość wygląda rewelacyjnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. kruche, orzechowe słodkości- to jest to :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm pycha :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. urocze :)) porywam jedną :p

    OdpowiedzUsuń
  6. Babeczki robię często ale najczęściej daję krem budyniowy lub bitą śmietanę z owocami latem . Twój krem spodobał mi się i skrupulatnie go zapisuję. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię babeczki, ale ostatnio przytyłam, więc 0 słodyczy. Chyba...
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  8. krem orzechowy zdecydowanie do mnie przemawia :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo zachęcająco moim zdaniem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję wszystkim za miłe słowa pod adresem babeczek, pozdrawiam :)

      Usuń
  10. oj baaaardzo zachęcająco powiedziałabym :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mniam!!! Pyszności :D
    P.S. Dziękuje za odwiedziny na moim blogu :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Takie proste a takie dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  13. gdzie można kupić gotowe kruche babeczki? jakoś nie zauważyłam ich w markecie...

    OdpowiedzUsuń
  14. Ja kupuję na wagę w markecie Inter Marche, ale są też paczkowane w naszych lokalnych sklepach...mleczarskich.
    Ale może trzeba pytać w cukierniach ? pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. poszukam - już mam pomysł jak je wykorzystać :-D

      Usuń
  15. Ale kusząco wyglądają, uwielbiam to co ma orzechy :)

    OdpowiedzUsuń
  16. pysznie wyglądają ale ja nie umiem takich drobnych ciasteczek piec no nie mam cierpliwości po prostu - buziaki ślę Matrii

    OdpowiedzUsuń
  17. mmm... aż cieknie ślinka od samego oglądania zdjęć!

    OdpowiedzUsuń
  18. Dziękuję za wizytę na moim blogu i pozostawione ciepłe słowo :)
    Intrygujący zakątek kulinarny. Sporo tu przepisów takich, jakie lubię. Żeby się nie narobić a wszystkich nakarmić i zadowolić :)
    Pozdrawiam ciepło, Agnieszka
    http://kulkiniesiulki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  19. To dobry pomysł.Muszę się zaopatrzyć w Macro w babeczki. Czasem chce się coś słodkiego w ciągu tygodnia, a taki szybki przepis jest jak znalazł:) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  20. mmniam! Uwielbiam takie babaeczki! Kupiłaś mnie tym orzechowym kremem!

    OdpowiedzUsuń
  21. serek maskarpone i orzeszki - i już moje kubki smakowe szaleją ;)
    jeśli babeczki smakują tak jak wyglądają to nic tylko stawać przy kuchennym stole i tworzyć te małe smakowitości

    OdpowiedzUsuń
  22. Orzechowy krem jest boski a takie babeczki kocham. U mnie w domu rodzinnym zawsze takie babeczki były przygotowane i czekały w blaszanym pudełku na okazję. Kiedyż nie można ich było kupić.

    OdpowiedzUsuń
  23. Ten krem musi być pyszny:-) Orzechowy...:-)

    OdpowiedzUsuń
  24. Jak przeczytałam: "krem orzechowy", to nie mogłam na to nie zwrócić uwagi ;).

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...