poniedziałek, 8 czerwca 2015

Placki batatowo-ziemniaczane




Składniki :

  • 1 batat
  • 1 ziemniak
  • 2 jajka 
  • po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
  • sól
  • tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
  1. Ziemniak i batat obrać, zetrzeć
  2. Dodać mąki, jajka, sól - wymieszać
  3. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


               Moja masa na placki przypominała tę na placki ziemniaczane.

24 komentarze:

  1. wyglądają kusząco i smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też ostatnio robiłam podobne. Są super z lekką nutką słodyczy :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już od dłuższego czasu mnie ciągnie, żeby zrobić placki z batatów i nadal nic... Następnym razem na pewno będą właśnie takie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy nie jadłam takich batatowych placków. Muszę spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. na pewno je spróbuję, akurat mam bataty i nie wiem co z nich zrobić ::)

    OdpowiedzUsuń
  6. ładne rumiane i apetyczne placuszki :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawe, muszę nabyć batata :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Koniecznie muszę wypróbować :) wyglądają cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jakie smakowitości tu znalazłam :)))
    Będę zaglądać częściej! Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawe połączenie smaków :) takich placków jeszcze nie robiłam, ale bardzo ciekawi mnie ich smak!

    OdpowiedzUsuń
  11. Mysłałam że banananowo ziemniaczane i myśle że cooo banan i ziemniaki ;D chociaz może byłoby dobre ;D

    OdpowiedzUsuń
  12. takie mogę zajadać i zajadać :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię placki ziemniaczane, z batatem jeszcze nie próbowałam. Mam w ogrodzie topinambury, może też by fajnie smakowały jako placki ziemniaczano-topinamburowe:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  14. i jeszcze jakiś dip do nich i sama rozkosz:)

    OdpowiedzUsuń
  15. jakie apetyczne! ale bym pojadła ^^

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...