poniedziałek, 6 lipca 2015

Naleśniki z mąki ryżowej i owsianej

Składniki :

  • po szklance mąki ryżowej i owsianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 szklanka mleka, może być sojowe
  • 2 banany
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • tłuszcz do smażenia


Przygotowanie :
  1. Mąki, proszek do pieczenia, sól i cynamon mieszamy w misce
  2. W drugim łączymy pozostałe składniki: mleko, oliwę oraz drobno pokrojone banany i mieszamy
  3. Łączymy obie masy i miksujemy
  4. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z każdej strony
  5. Polałam utartymi jagodami z odrobiną cukru.
Inspiracja z magazynu kulinarnego- "Naturalnie to Auchan"
Nr 1/2015

15 komentarzy:

  1. Pięknie wyglądają :-) Muszą być przepyszne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne. Bardzo lubię wszelkie naleśniki czy placki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie placuszki! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Naleśniki jem w każdej postaci. Pychota!

    OdpowiedzUsuń
  5. pychota! :) idealne na leniwe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna propozycja na śniadanko:)
    uściski wakacyjne

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniczki czy placuszki z owocami;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Naleśniki, placki, placuszki racuszki to mogę jeść i jeść , a do tego te jagodyyyyy :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne i zdrowe takie naleśniki, mogą zastąpić obiad

    OdpowiedzUsuń
  10. Ojej, ale narobiłaś mi smaku :) Jutro zrobię na obiad!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie robię często , bo jak smażę za dużo zawsze konsumuję. Trudno się oprzeć. Buziaki.

    OdpowiedzUsuń
  12. Robiłam kiedyś podobne ale racuszki z mąki owsianej i ryżowej. Fajny ten dodatek bananów:)

    OdpowiedzUsuń
  13. z mąki ryżowej jeszcze nie próbowałam, ba nigdy mąki ryżowej nie używałam. Pędze dziś do sklepu poszukac :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...