Składniki :
- po szklance mąki ryżowej i owsianej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1 szklanka mleka, może być sojowe
- 2 banany
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- tłuszcz do smażenia
Przygotowanie :
- Mąki, proszek do pieczenia, sól i cynamon mieszamy w misce
- W drugim łączymy pozostałe składniki: mleko, oliwę oraz drobno pokrojone banany i mieszamy
- Łączymy obie masy i miksujemy
- Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z każdej strony
- Polałam utartymi jagodami z odrobiną cukru.
Inspiracja z magazynu kulinarnego- "Naturalnie to Auchan"
Nr 1/2015
Pięknie wyglądają :-) Muszą być przepyszne !
OdpowiedzUsuńPyszne. Bardzo lubię wszelkie naleśniki czy placki :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuszki! :)
OdpowiedzUsuńNaleśniki jem w każdej postaci. Pychota!
OdpowiedzUsuńŚwietne naleśniki, zjadłabym!
OdpowiedzUsuńpychota! :) idealne na leniwe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńTakich jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńŚwietna propozycja na śniadanko:)
OdpowiedzUsuńuściski wakacyjne
Uwielbiam wszelkiego rodzaju naleśniczki czy placuszki z owocami;)
OdpowiedzUsuńNaleśniki, placki, placuszki racuszki to mogę jeść i jeść , a do tego te jagodyyyyy :)
OdpowiedzUsuńPyszne i zdrowe takie naleśniki, mogą zastąpić obiad
OdpowiedzUsuńOjej, ale narobiłaś mi smaku :) Jutro zrobię na obiad!
OdpowiedzUsuńNie robię często , bo jak smażę za dużo zawsze konsumuję. Trudno się oprzeć. Buziaki.
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobne ale racuszki z mąki owsianej i ryżowej. Fajny ten dodatek bananów:)
OdpowiedzUsuńz mąki ryżowej jeszcze nie próbowałam, ba nigdy mąki ryżowej nie używałam. Pędze dziś do sklepu poszukac :)
OdpowiedzUsuń