sobota, 29 lipca 2017

Potrawka z królika z warzywami


Składniki :

  • ok. 70 dag mięsa z królika
  • 3 marchwie
  • 2 duże pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 średnie cukinie
  • 4 cebule
  • sól, pieprz, tymianek, cząber, oregano
  • tłuszcz do smażenia
  • natka pietruszki, koper



Przygotowanie :
  1. Pokrojone mięso z królika umyć, osuszyć i wyłożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, przykryć pokrywką i obsmażać z obu stron, podlać wodą i gotować do miękkości
  2. Ugotowane, przestudzone mięso oddzielić od kości, rozdrobnić
  3. Dodać do mięsa pokrojone w plastry marchwie, cebulę i pietruszki, dołożyć rozdrobniony czosnek, gotować do miękkości warzyw
  4. Na koniec dodać pokrojoną w cienkie plastry cukinię- dogotować, doprawić do smaku solą i ziołami.

10 komentarzy:

  1. Nigdy nie jadłam mięsa z królika:) Potrawa wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie próbowalam mieska z królika. Wyglada apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetyczna potrawka :) Króliczek jest bardzo smaczny i delikatny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Królik jest częstym gościem na moim stole, a tu widzę w towarzystwie cukinii !!! którą uwielbiam w każdym wydaniu:))

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest pyszne!
    Obiad dla mnie...

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja jadłam kiedyś mięso z królika, ale nie przygotowywałam tego osobiście.
    Ulu, u Ciebie jak zawsze smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda pysznie, choć królika nie zjadłbym nigdy z wiadomych powodów... Ale drobiem można zastąpić? Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do swojego kącika! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. No i znowu pychotka, jak się patrzy... Pozdrowienia ślę Uleńko :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...