Składniki :
- ok. 70 dag mięsa z królika
- 3 marchwie
- 2 duże pietruszki
- 5 ząbków czosnku
- 2 średnie cukinie
- 4 cebule
- sól, pieprz, tymianek, cząber, oregano
- tłuszcz do smażenia
- natka pietruszki, koper
Przygotowanie :
- Pokrojone mięso z królika umyć, osuszyć i wyłożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, przykryć pokrywką i obsmażać z obu stron, podlać wodą i gotować do miękkości
- Ugotowane, przestudzone mięso oddzielić od kości, rozdrobnić
- Dodać do mięsa pokrojone w plastry marchwie, cebulę i pietruszki, dołożyć rozdrobniony czosnek, gotować do miękkości warzyw
- Na koniec dodać pokrojoną w cienkie plastry cukinię- dogotować, doprawić do smaku solą i ziołami.
Nigdy nie jadłam mięsa z królika:) Potrawa wygląda apetycznie:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie próbowalam mieska z królika. Wyglada apetycznie.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie ☺
OdpowiedzUsuńpyszny lekki obiadek :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna potrawka :) Króliczek jest bardzo smaczny i delikatny :)
OdpowiedzUsuńKrólik jest częstym gościem na moim stole, a tu widzę w towarzystwie cukinii !!! którą uwielbiam w każdym wydaniu:))
OdpowiedzUsuńTo jest pyszne!
OdpowiedzUsuńObiad dla mnie...
Ja jadłam kiedyś mięso z królika, ale nie przygotowywałam tego osobiście.
OdpowiedzUsuńUlu, u Ciebie jak zawsze smacznie :)
Wygląda pysznie, choć królika nie zjadłbym nigdy z wiadomych powodów... Ale drobiem można zastąpić? Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do swojego kącika! :)
OdpowiedzUsuńNo i znowu pychotka, jak się patrzy... Pozdrowienia ślę Uleńko :)
OdpowiedzUsuń