poniedziałek, 6 listopada 2017

Sałatka z pieczarkami i papryką


Składniki :

  • 1/2 kg pieczarek
  • 1 duża cebula, jeśli damy cebulę czerwoną sałatka będzie bardziej kolorowa
  • 2 żółte papryki
  • szczypiorek
  • majonez, sól, pieprz
  • ewentualnie gęsty jogurt


Przygotowanie:
  1. Umyte pieczarki ugotować w wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego lub octu ( będą bielsze)- odcedzić i po wystudzeniu pokroić w kostkę
  2. Papryki, cebulę i szczypiorek pokroić podobnie
  3. Składniki połączyć, posolić, dodać do smaku pieprz mielony, polać majonezem- wymieszać.
Kto woli może majonez wymieszać z jogurtem. Sałatka bedzie mniej kaloryczna.

12 komentarzy:

  1. Ciekawy przepis; warto go zapamiętać.
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie wygląda. Lubię sałatki z pieczarkami:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczna sałatka :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niezbyt często używam paprykę żółtą w kuchni , najczęściej czerwoną. Warto spróbować . Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Super przepis chętnie spróbuję. W sałatkach przeważnie używam pieczarek z słoików. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...