czwartek, 1 lutego 2018

Pasta z makreli


Składniki :

  • jedna makrela
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • mały kawałek sera żółta ok. 5-8 dag
  • majonez, ewentualnie musztarda
  • pieprz czarny


Przygotowanie :
  1. Rybę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić
  2. Pokrojoną drobno cebulę sparzyć wrzątkiem na sicie, osączyć
  3. Ugotowane jajko rozdrobnić, ser zetrzeć na tarce, wszystkie składniki połączyć
  4. Dodać majonez, ewentualnie ciut musztardy i pieprz do smaku.

10 komentarzy:

  1. no pycha!
    Tylko roboty trochę:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze można kupić podobną w sklepie, ale to może być nie to samo co moja propozycja :)
      pozdrawiam.

      Usuń
  2. Moje mężowe uwielbia taką pastę :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja jem zdecydowanie za mało ryb; więc ten przepis jest dla mnie odpowiedni.
    Pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda smakowicie. Lubimy ryby więc z pewnością wykorzystam:):):)

    OdpowiedzUsuń
  5. Makrela i halibut to jedyne ryby wędzone, które lubię i jem.
    Bardzo często robię z makreli różne pasty. taka jak Twoja Też.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mojej Mami by posmakowała ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam pastę z makreli. Właśnie wczoraj zrobiłam. Ale mam inne dodatki do makreli. Każdy ma swoje ulubione. Ale przecież można zmieniać składniki i nigdy się taka pasta nie znudzi. Wypróbuję zrobić wg Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...