- 3/4 szklanki ugotowanej drobnej kaszy jęczmiennej
- ok. 70 dag mięsa mielonego
- sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek
- 2 małe lub 1 duże jajko
- Do mięsa dodać ugotowaną kaszę, jajka i przyprawy, dokładnie wymieszać
- Do foremki wyłożonej papierem przełożyć masę, dobrze ucisnąć i wygładzić wierzch, piec w temp. 185 *C, sprawdzić patyczkiem czy upieczone.
Dobry wieczór.
OdpowiedzUsuńLubię takie rzeczy jeść. :)
Zapraszam do siebie.
Pozdrawiam!
https://mozaikarzeczywistosci.blogspot.com
ale fajnie wygląda
OdpowiedzUsuńNie robiłam takiego mięsa.
OdpowiedzUsuńWitaj świątecznie Ulu
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę jęczmienną. Niestety już nie mogę jej jeść. A szkoda, bo Twoje danie zjadłabym z przyjemnością
Pozdrawiam ciszą przed burzą
Mam nadzieję, ze komentarz nie zniknął?
OdpowiedzUsuńSuper! Tym oto sposobem mamy dwa razy więcej pieczeni :-)
OdpowiedzUsuń