czwartek, 15 marca 2012

Buraczki czerwone z majonezem




Niby to to samo co buraczki na ostro ,ale jednak to trochę inna potrawa.

Składniki:


  • 1 kg buraczków czerwonych
  • cukier, sól, sok z cytryny lub ocet winny
  • 2-łyżki majonezu
Przygotowanie
  1. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce
  2. Dodać cukru ,soli do smaku- dobrze wymieszać
  3. Zakwasić według swojego smaku sokiem lub octem, dodać majonezu -wymieszać
  4. Gotowe :)  smak jest delikatniejszy niż buraczki doprawione metodą tradycyjną 
  5. Nadają się do obiadu ,  również do wędlin i mięs na zimno.
Należy przyrządzać buraczki  z majonezem na bieżąco .Do tych na jutro dołożymy majonezu tuż przed jedzeniem :) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...