środa, 7 marca 2012

Kurczak w migdałach




Składniki:

  • Filet z kurczaka
  • Jajko
  • Płatki migdałowe
  • Olej do smażenia ,sól, pieprz mielony
Przygotowanie:

  1. Umyty filet z kurczaka pokroić wzdłuż i lekko potłuc
  2. Jajo roztrzepać , na talerz wsypać płatki migdałowe
  3. Filety posolić i ewentualnie posypać mielonym pieprzem
  4. Każdy filet maczać wpierw w jajku , a potem w płatkach migdałowych
  5. Kłaść filety na rozgrzany olej i smażyć z obydwu stron na głębokim tłuszczu na złoty kolor, uważac , by nie przypalić
  6. Płatki można zmielic na drobno i wtedy powstaje grubsza warstwa panierki jajeczno - migdałowej
Do tak usmażonych filetów z kurczaka pasuje surówka z selera z orzechami. Lub sałata lodowa :) Razem pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...