Składniki:
- Filet z kurczaka
- Jajko
- Płatki migdałowe
- Olej do smażenia ,sól, pieprz mielony
Przygotowanie:
- Umyty filet z kurczaka pokroić wzdłuż i lekko potłuc
- Jajo roztrzepać , na talerz wsypać płatki migdałowe
- Filety posolić i ewentualnie posypać mielonym pieprzem
- Każdy filet maczać wpierw w jajku , a potem w płatkach migdałowych
- Kłaść filety na rozgrzany olej i smażyć z obydwu stron na głębokim tłuszczu na złoty kolor, uważac , by nie przypalić
- Płatki można zmielic na drobno i wtedy powstaje grubsza warstwa panierki jajeczno - migdałowej
Do tak usmażonych filetów z kurczaka pasuje surówka z selera z orzechami. Lub sałata lodowa :) Razem pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz