poniedziałek, 5 marca 2012

Śledzie z chrzanem



Składniki:
  • 4-5 płatów śledziowych
  • 2-3 cebule
  • 2  nieduże jabłka- raczej kwaśne
  •  śmietana  2-3 łyżki
  • sok z cytryny,pieprz mielony ,
  • 2-3 łyzki utartego chrzanu
Przygotowanie:

  1. Wymoczone w wodzie płaty śledziowe kroimy w dowolne dzwonka, skropiamy sokiem z cytryny-osączamy
  2. Śmietanę mieszamy z utartym chrzanem,sokiem z cytryny i utartym jabłkiem
  3. Pokrojona cebulę dodajemy do całości ,doprawiamy pieprzem i mieszamy
  4. Dzwonka śledzi rozkładamy na półmisku , a na nich sporą ilość masy chrzanowo-jabłkowej
  5. Dekorujemy według uznania.


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...