niedziela, 29 kwietnia 2012

Boczniaki w jajku



Składniki :
  • 250 dag boczniaka 
  • 3 jajka 
  • bułka tarta olej do smażenia
  • sól , pieprz
Przygotowanie :
  1. Grzyby umyć , osączyć na sicie
  2. Odciąć kapelusze od twardych ogonków
  3. Jajka roztrzepać i wsypać tyle bułki , by utworzyła się lejąca , ale dość gęsta panierka
  4. Do masy dosypać soli i pieprzu - rozmieszać
  5. Kapelusze maczać w gęstej panierce i smażyć w głębokim tłuszczu na oleju
  6. Pozostałe odcięte części grzyba pokroiłam w cienkie plasterki i na koniec usmażyłam w pozostałym jajku .

Boczniak może być alternatywą dla mięsa .Kapelusze są bardzo delikatne w smaku.

1 komentarz:

  1. Daaawno nie jadłam boczniakowych kotlecików. Czekam aż znowu pojawią się w pobliskim warzywniaku. Na pewno zawitają i na moim talerzu :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...