poniedziałek, 14 maja 2012

Naleśniki ze szpinakiem według Ewy




Naleśniki smażymy według przepisu zamieszczonego przy naleśnikach z białym serem.
Składniki na farsz :
  • 20 - 30 dag szpinaku - mój był zamrożony
  • 3 - 4 ząbki czosnku
  • 10 dag serka topionego o smaku śmietankowym
  • sól , pieprz ,olej
Przygotowanie ;
  1. Usmażyć naleśniki ( tego farszu powinno starczyć na 8 naleśników i tyle naleśników usmażmy )
  2. Szpinak rozmroziłam na patelni , często mieszając
  3. Obrany czosnek przecisnęłam i dodałam do szpinaku
  4. Wszystko wymieszałam i dodałam sól i pieprz oraz  2- 3 łyzki oleju
  5. Teraz dodałam pokrojony na kawałki serek topiony , jeszcze raz wymieszałam tak by wszystko połączyło się , a serek rozpuścił
  6. Otrzymaną masą szpinakową posmarowałam  naleśniki i każdy zawinęłam
  7. Były dobre bez obsmażania
Tę wersję masy szpinakowej podpowiedziała mi koleżanka mojej córki -Ewa.
Ewo , jeśli nie zapamiętałam wszystkiego co zapamiętać powinnam , to przy okazji skład poprawimy , ale i tak naleśniki były smaczne. Pozdrawiam !
....jest jeszcze poprawka po komentarzu Ewy. Każdy naleśnik posmarowany farszem szpinakowym posypujemy startym żółtym serem i dopiero zawijamy. Wtedy dobrze byłoby naleśniki obsmażyć .
Dziękuje za podpowiedź :)



5 komentarzy:

  1. Nadziane naleśniki to bardzo smakowita propozycja;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A i owszem , a ta propozycja wydaje mi się ,iż jest bardzo prosta :)
      Pozdrawiam.

      Usuń
  2. Polecam dorzucić trochę tarkowanego sera na każdy posmarowany masą placuszek, z tym że wymagają one wtedy ponownego usmażenia. Ale myślę, że to żaden problem :D
    Ściskam i całuję! Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ok , tak następnym razem zrobię . Dziękuje za podpowiedź :)Pozdrawiam Cię serdecznie i trzymam kciuki za wyniki matury :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...