wtorek, 12 czerwca 2012

Śledź w zalewie musztardowej


Składniki :

  • 50 dag płatów śledziowych
  • 3 łyżki musztardy
  • 5 płaskich łyżeczek cukru pudru
  • pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • sok z cytryny
Przygotowanie :

 1.Śledzie wymoczyć , by pozbyć się nadmiaru soli
 2. Wymoczone doskonale osączyć na sicie
 3. Pokroić je na dzwonka , skropić lekko sokiem z cytryny
 4. Musztardę , olej i puder doskonale połączyć w jednolitą masę
 5. Dzwonka posypać zielem , przełożyć do słoja i zalać przygotowaną zalewą musztardową
 6. Zakryć słój i wstawić do lodówki , najlepsze gdy poleżą w słoju 2 - 3 dni .

Na zdjęciu w towarzystwie ogórka małosolnego...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...