- 50 dag płatów śledziowych
- 3 łyżki musztardy
- 5 płaskich łyżeczek cukru pudru
- pół łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- sok z cytryny
Przygotowanie :
1.Śledzie wymoczyć , by pozbyć się nadmiaru soli
2. Wymoczone doskonale osączyć na sicie
3. Pokroić je na dzwonka , skropić lekko sokiem z cytryny
4. Musztardę , olej i puder doskonale połączyć w jednolitą masę
5. Dzwonka posypać zielem , przełożyć do słoja i zalać przygotowaną zalewą musztardową
6. Zakryć słój i wstawić do lodówki , najlepsze gdy poleżą w słoju 2 - 3 dni .
Na zdjęciu w towarzystwie ogórka małosolnego...
Na zdjęciu w towarzystwie ogórka małosolnego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz